Wie ben ik?

Info – Wim Van Riet

Beste bezoeker

Ik ben Wim.

Ik ben in 1963 geboren in Mechelen, maar mijn hele leven heb ik hoofdzakelijk doorgebracht in Bonheiden. Ik woon er al jaren zeer gelukkig met mijn vrouw Carina. We hebben samen een dochter Stephanie die biologe is. Mijn grootste passies zijn reizen, wetenschap en natuur.

Verder heb ik een 30-jarige loopbaan in de Healthcare industriesector. Het grootste deel daarvan was bij Agfa HealthCare waar ik als applicatie manager mee aan de wieg stond van de digitale radiografie met een specialisatie in “Breast Imaging”. Eén van mijn projecten was o.a. het realiseren van een applicatie voor de detectie van kanker in mammografieën.

Van Agfa ging het naar Qaelum, een spin-off bedrijf van het Universitair Ziekenhuis Leuven, waar ik me als product manager bezig hield met “patiëntendosis monitoring”, een product dat nucleaire en radiografische doses tijdens radiologieonderzoeken in patiënten berekent.

Sinds 2017 werk ik als consultant bij Carealize, een Cronos bedrijf dat zich specialiseert in IT. Ik was er o.a. betrokken bij een project van het SCK, het Studie Centrum voor Kernenergie in Mol, dat zich bezig houdt met nucleaire stralingsdosis.

Healthcare is de rode draad door mijn loopbaan en is ook mijn grote passie. Het geeft me het warme gevoel dat ik iets kan bijdragen aan de gezondheid van de mens.

Door de verschillende functies die ik heb uitgeoefend, heb ik een expertise opgebouwd in het trainen en coachen van mensen. Dat heeft mij er toe aangezet om rijinstructeur te worden in bijberoep en geeft mij de kans om vooral jonge mensen iets bij te brengen.

En mensen iets bijbrengen op een plezante manier, is ook een expertise welke ik heb verkregen door de vele presentaties die ik overal in de wereld bracht omwille van mijn job.

Zo gebeurde het dat ik in 1993 de unieke gelegenheid kreeg om mee te helpen aan het onderzoek van “de ijsman”. In de Universitätsklinik van Innsbruck (AT), realiseerde ik mee de digitale radiografieopnamen van Ötzi.
Mijn ontmoeting met Ötzi had een enorme impact op mij. Het zette me aan om een mooi verhaal te brengen over deze unieke ontdekking uit een héél ver verleden, in de Lezing: Ötzi, de ijsman.

Ik hoop dat je een beetje kan genieten van mijn website. Laat hier gerust een boodschap achter indien je meer informatie wenst betreffende de Lezing: Ötzi, de ijsman of indien je feedback of een review wil geven.

Bedankt voor je bezoek!

Wim